2009-es tevékenységeink

Az alapítvány tevékenysége 2009-ben

A szervezet székhelye 2009-ben Szegedre került.

A szervezet 2009-ben partnerként részt vett az Európai Dél-Alföldi Regionális Alapítvánnyal együtt megrendezett Civil Honfoglaláson Ópusztaszeren, ahol az alapítvány képviselői nemcsak a régióból, hanem határon túlról érkező szervezetekkel is megismerkedtek és együttműködéseket kötöttek. Közel száz civil szervezet volt jelen, közülük fele külföldi volt.

Az alapítvány “Tapasztalatok határon innen és túl” című programjának célja a határon túli fiatalok számára egy több napos közösségi programokkal teli ifjúsági találkozó megvalósítása volt, mellyel a résztvevők meghatározó ismeretekre, kapcsolatokra tettek szert. Projektünk keretében, Szlovéniából, egy 25 főből álló magyar csoportot fogadtunk Zalaegerszeg melletti Civil Kapcsolatközpontban, Söjtörön. A magyarországi találkozó alkalmával az ifjúság fórumbeszélgetéseket, szemináriumokat és ötletbörzéket tartott, ezzel is növelve a rendezvény jövőbeni hatékonyságát. A program során a fiatalok megismerték uniós lehetőségeiket és korlátaikat, valamint a két nemzet között szorosabb együttműködés alakult ki.

A szervezet képviseltette magát a miskolci Humán Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Alapítvány által Szegeden megrendezett “Civil találkozó a művészetért” rendezvényen, ahol lehetőséget biztosítottak a jelenlévő szervezeteknek a bemutatkozásra, melyen alapítványunk is sikeresen szerepelt.

Részt vettünk a XCIV. Eszperantó Világkongresszus Byalistokban. A program eredményeképpen az Uniós országokban élő szakemberekkel, civil szervezetek képviselőivel, új partnerekkel ismerkedhetünk meg. Több országból nyerhetünk tapasztalatokat az EU-val, az EU-s pályázatokkal és az integrációval kapcsolatban, amely megkönnyítheti, erősítheti pályázataink sikeressé tételét. Új tapasztalatokkal, ismeretekkel lehetünk gazdagabbak.

Az alapítvány részt vett az “Ózd újra varázsol” című kerekasztal sorozaton, mely 2009. május 8-án Egerben, 2009. május 18.-án Szolnokon és 2009. május 22.-én Ózdon került megrendezésre. A találkozók alkalmával megismertük a partner szervezeteink működési tapasztalatait, adományszervező és önkéntes tevékenységeit, melyeket felhasználva növeltük szervezetünk hatékonyságát.

A szervezet a 2009-es év folyamán, “NETreKész” országos programjaként, a “Szőjük együtt a Világhálót!” című informatikai tanfolyamot szervezett munkanélküliek és nyugdíjasok számára, hozzájárulva az info-kommunikációs eszközök elterjedéséhez, internet használat növekedéséhez. Az országos programnak négy külön helyszíne volt. Olyan előadások és csoportos foglalkozások kerültek megszervezésre, ahol a résztvevők megtanulták a számítógép és a kapcsolódó perifériáinak helyes használatát, a szövegszerkesztési és táblázatkezelési rejtelmeit.

NetreKesz program - 'Szőjük együtt a Világhálót!' informatikai tanfolyam

2013-ban  2012-ben  2011-ben  2010-ben  2009-ben  2008-ban  2007-ben